Følelser påvirker tænderne!

Det kan være chokerende for mange at høre den udtalelse, men det burde være indlysende. Hele vores krop er påvirket af følelser. Når vi er kede af det eller rørt, får vi tårer i øjnene. Dvs. øjnene er påvirket af følelser. Når vi er glade eller hører noget sjovt, smiler vores læber. Dvs læberne er påvirket af følelser. Hvis vi bliver forskrækkede eller er angste, bliver vi tørre i munden. Dvs. vores spytkirtler er påvirket af følelser. For ikke at nævne hjertebanken, nervøs mave osv. Så hvorfor skulle tænderne være en undtagelse? Er tænderne ikke en del af kroppen?

For mange af os føles tænderne som en isoleret del af kroppen – en del, som vi ikke selv har ansvaret for eller følingen med. En del, som vi kæmper ihærdigt for at holde sund med tandbørste mm. og som vi har udliciteret al viden om til tandlægerne. Men tænderne er en lige så integreret del af kroppen som alle andre dele og når vi begynder at forstå tænderne og deres intelligens, kan vi tage ansvaret for tænderne til os.

Det er tid at gøre op med de gamle forestillinger og ændre adfærd for:

💚 det fysiske og det psykiske hænger uløseligt sammen

💚 tænderne er vores eget ansvar

💚 vi har adgang til viden om vores tænders sundhed

💚 tænderne kan helbrede sig selv

💚 bakterierne i vores mund er vores venner


⭐SUNDE TÆNDER ER VORES NORMALTILSTAND

 

💟hele kroppen inkl. tænderne er påvirket af følelser

💟når vi lærer tændernes sprog, kan vi selv tage ansvaret

💟tænderne er intelligente og sender os beskeder

💟tænderne er selvhelbredende som resten af kroppen

💟bakteriers opgave er at nedbryde dødt eller døende væv

💟tænder er levende

 Jeg arbejdede i mange år som tandlæge, men dét jeg så i mine patienters tænder, hang ikke sammen med det, som videnskaben havde lært mig. Det frustrerede mig til en start, men så begyndte jeg at udforske sammenhængen mellem det fysiske og det psykiske og hvordan følelser påvirker vores tænder. Det, der har overrasket mig mest, er den intelligens, som tænderne besidder. Jeg opdagede, at vores tænder sender os signaler og beskeder og ærlig talt, så tror tænderne, at vi er klogere end vi er, for de tror, at bare fordi der kiler sig mad fast mellem to tænder, så forstår vi budskabet. Det er nemlig sådan, at når vi forstår betydningen, stopper maden med at sætte sig fast. Det er ret vildt og jeg er fuld af ydmyghed overfor den dybe intelligens, som jeg er vidne til.

Jeg ønsker at alle skal have mulighed for at forstå deres tænder, så vi slipper for at få udført ubehagelige og smertefulde behandlinger, hvor helt unikt tandvæv erstattes af kunstigt, ikke-biologisk materiale. Jeg ønsker at alle skal forstå, hvor intelligent naturen er, når den placerer tænderne i vores mund. Ingen har en fejlagtig tandstilling, som mennesker skal rette op på og ovenikøbet trække fuldstændig sunde tænder ud.

Derfor vil jeg nu begynde at uddanne mennesker i helt basal viden om tænder i flere niveauer. Jeg starter med begynder niveau og fortsætter med at bygge ovenpå, så dem, der har lyst til at arbejde med tænderne og deres signaler som terapeut kan blive certificeret i ”Bevidst Tandsundhed”.

Basis kursus i almindelig tandviden

 • Hvor mange tænder har vi
 • Hvilke slags tænder har vi
 • Hvordan er tænder bygget op
 • Hvordan hænger vores tandsundhed sammen med følelser (hvorfor er det ikke sukker og tandbørstning, der er afgørende)

Link til tilmelding og datoer: Basis kursus i almindelig tandviden - Dorte Bredgaard (simplero.com)

 

Almindelig tandviden Niveau II

 • Hvilke livsområder repræsenterer de forskellige tænder
 • Hvilke følelser hænger sammen med de forskellige tandsygdomme
 • Hvordan læser man personlighed i tænderne

Link til datoer og tilmelding: Almindelig tandviden Niveau II - Dorte Bredgaard (simplero.com)

Kommende kurser:

Børnetænder

Er rodbehandlede tænder farlige?

Tandviden niveau III

 • Dybdegående gennemgang
 • Øveklienter
 • Forløsning af egen tandproblematik
 • Certificering

Dybdegående kendskab til læsning af røntgenbilleder